L'octubre passat vam veure com el govern anul·lat l'impost al sol en 2015, que consistia en un sistema fotovoltaic propietaris tenien per fer front al pagament d'una quota per la xarxa general i el seu manteniment. A més d'això, havia de registrar en el registre de productors bé comparin amb els productors de gran energia.
Abans i després de la derogació de l'impost al sol
Malgrat el fet que l'impost s'adreçava només a propietaris d'instal·lacions de més de 10 kW, les seves conseqüències van quedar reflectits en totes aquelles persones interessades en el moviment de consum elèctric.
Un dels seus efectes més destacats va ser la gran quantitat de paperassa necessària per a la instal·lació, i que seguint la seva supressió, fa que aquestes actuacions passen per ser eliminats per a instal·lacions de menys de 35 kW i reduït, tant en temps com en documents, per a aquells que superar-los.
Un altre efecte era que la idea de vendre el poder excedent produïda per les plaques pròpies no era una tasca fàcil, ja que, en el cas de tenir menys de 10 kW, acusat de no res i els que tenien més, estaven obligats a emetre una factura. D'altra banda, d'ara endavant, aquells que generen un excedent d'energia que seran retornats a la xarxa es compensen amb la factura d'electricitat de descomptes.
El futur de consum elèctric
La cancel·lació de l'impost és que el "somni" d'autoconsum compartit entre els veïns d'un mateix bloc es converteix en una realitat, i no només això, aquest canvi, juntament amb el creixement tecnològic actual contribueix a tots dos, el cost de la pròpia es reduirà el preu de mercat d'electricitat, que atén.
Tot això ens ajuda més fàcil i fer nos més conscients de la cura del medi ambient i que hi ha altres maneres més eficaces per generar energia elèctrica.